Ingun Dahlin

Dovre Lesja kunstforening

 

 

 

Det er lett å verta medlem i kunstforeninga!

Ta kontakt i dag.

 

 

Meld deg inn her

 

 

 

 

 

Les mer om Ingun Dahlin på hennes hjemmeside!

Medlemstur til skulptør Ingun Dahlin

tekst: Eldbjørg Nyborg foto: Eldbjørg Nyborg

Ikaros med vinger av keramikk

 

Lørdag 8. februar la vi ut på kunstreise igjen, den fjerde eller femte i rekken for den unge foreningen. I høst kjøpte styret en veggskulptur i keramikk av kunsthåndverker Ingun Dahlin på Rennebumartnan. Den er hovedgevinst i vinterens kunstlotteri med trekning 11. mars. Vi ble nysgjerrige på damen bak kunstverket og hennes hemmeligheter.

 

Ingun tok hjertelig i mot oss i sitt verksted og ga grundig innføring i ideer og skapende prosesser.

 

Vi lot oss imponere av hva hun finner inni haugene med leire: Kvinner med og uten vinger, de modige som skritter ut i dagen med røde sko, de festkledde, en harlekin, den håpefulle, lysbæreren, bokseren som aldri gir seg, høytidsstemte figurer med hendene ydmykt og respektfullt i kryss over hjertet, populært kalt x-damer, og andre med spennende symbolikk til fri tolkning for enhver. Materialet er røft og detaljene vakre.

 

Alle gikk ut derifra mange gode opplevelser rikere. De fleste gikk ut med et kunstverk i veska. Blant medsøstre i forskjellige livsfaser og situasjoner, oppdaget jeg en kvinne sittende på huk på en sokkel, klar til å kaste seg ut i nye eventyr. Vingene bærer garantert. De er ikke laget av voks som vingene Ikaros fikk.

COPYRIGHT © 2018 | ALL RIGHTS RESERVED

dovre lesja kunstforeining | web: iguan design