August 2020

Stafett på staffeli

Gunn Morstøl


I regi av Dovre og Lesja Kunstforening stilles dette bildet av Gunn Morstøl ut på biblioteket i august og september.


Gunn Nordheim Morstøl, nå bosatt på Grøtta i Isfjorden, ble født på Eidsvoll i 1963. Hun er kunstmaler og grafiker og har jobbet med skulptur, foto og Natur/Land Art. Senere har hun også studert og eksperimentert med glasskunst.


Morstøl har 3-årig kunstutdanning ved Gerleborgskolan i Bohuslän, Sverige. Senere har hun tatt flere etterutdanningskurs.


Gunn Nordheim Morstøl imponerer med sin store skapertrang. Hun har et brennende ønske om å eksperimentere og stadig bevege seg framover. «Jeg liker ikke bilder man blir ferdig med på fem sekunder», sier hun. «Man skal hele tiden oppdage noe i kunst, nye ting skal dukke opp etter lang tid. Dette etterstreber jeg i mine motiver».


Morstøl liker å legge omsorg i hvert bilde. I flere bilder skimtes en arkitektur som kan minne om kirkebygg. Etter et besøk i Russland i år 2000 dukker ikonaktige figurer opp i bildene hennes. Hun forteller at hun er et religiøst menneske som søker innover. Det ligger ofte noe bakenom det du ser med det blotte øyet, en slags religiøs stemning. Hun bruker ofte et sett av universelle ursymbol og tegn, som flettes sammen med dagens formspråk og uttrykker eksistensielle smerter og gleder. Morstøl gjenbruker enkle motiver eller tema hun setter sammen. Dette kan være kjærlighet, lengsel, ønsker, mor og barn (Morstøl har sju døtre), hus, hester, engler, fugler og lignende.


Morstøl hadde sin første separatutstilling i 1998 og har hatt et 30-talls separatutstillinger innenlands og utenlands, for eksempel i Israel og New York.


Gunn Nordheim Morstøl etablerte og driver Galleri Innsikt i Isfjorden

Kunstverk

Ein ny gjest i denne utgåva av staffelistafetten...Dette er ein plass for bileta på staffeliet som står i biblioteket på Dombås.

Det blir verk for einkvar smak. Følg med på heimesida for meire informasjon framover.


COPYRIGHT © 2020   |   ALL RIGHTS RESERVED

dovre lesja kunstforeining  |  web: iguan design