Stafett på staffeli - 04 - 2014

April 2014


Edith Bentdal Skjeggestad

Parafrase


Edith Bentdal Skjeggestad, Kolbotnveien 9, 2660 Follebu. Født 1943. Oppvokst på Dombås. Hun er førsteamanuensis og har vært ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus, Institutt for estetiske fag, hvor hun har undervist siden 1974. Hun har også vært ansatt som gjestelektor ved Uppsala universitet i komposisjon, form og farge innenfor broderi. Hennes fagområde har vært Kunst og design med spesialområde innenfor tekstil og tekstilkunst.


I tillegg til undervisning og formidling har hun vært utøvende tekstilkunstner. Hun har hatt flere utsmykningsoppdrag både offentlig og

privat. Skolefaner og kirketekstiler har vært av spesialområdene. Hun har blant annet designet Gudbrandsdalskofta, et oppdrag fra husflidsforeningen i Gudbrandsdalen.


Utstillingsvirksomhet både med separatutstillinger og utstillinger sammen med flere har vært en del av virksomheten. I 1984 var hun juryert til verdensutstillingen i broderi, Salusbery, Englandd. Hun deltok med to broderier. Videre har hun skrevet flere lærebøker innenfor fagfeltet.


Parafrase er gjennomført i mixed media; Transfertrykk, applikasjon og håndbroderi.


Stafett på staffeli administreres av Dovre og Lesja kunstforening. Staffeliet med nytt bilde hver måned står i biblioteket på Dombås.


Bildet sto på staffeliet i biblioteket på Dombås i april 2014.

Stafett på staffeli

COPYRIGHT © 2020   |   ALL RIGHTS RESERVED

dovre lesja kunstforeining  |  web: iguan design