stafett på staffeli

stafett på staffeli

ALEXANDER STUBI regi av Dovre og Lesja KunstforeningI regi av Dovre og Lesja Kunstforening stilles bildet «En vinternatt så klar» av Alexander Stub ut på biblioteket på Dombås i mars og april.

Alexander Stub er født og oppvokst i Bergen. Allerede som 16-åring i 1994 hadde han sin første separatutstilling sammen med  sin 14-årige bror på Herdlahuset Galleri på Askøy. Alexander Stub arbeidet en stund som møbelsnekker ved siden av arbeidet med kunsten.

Sin skolering fikk han hovedsakelig hos faren, den anerkjente grafikeren Kjell Stub, som har eget galleri og atelier i Bergen sentrum. Ved siden av hospitering på farens grafiske verksted har han utdannelse fra Kunstskolen i Bergen. Siden 2004 har Stub arbeidet som kunstner og grafiker på heltid. Han har jevnlig separatutstillinger og er innkjøpt av og har utsmykket en rekke store bedrifter.

Stub er blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk færre og færre arbeider med.

Alexander Stub henter sine former, farger og ikke minst lys i naturen. De sikre, abstrakte komposisjonene gnistrer og lyser i klare kontraster mellom rødt, gult, blått og svart. Bildene hans er ikke overtydelige. Stub bruker mye tid på fjellet gjennom alle årstider. Særlig fasineres han av våren med snøsmelting og all de kontrastene som da kommer fram. Høsten med sitt rike fargespill er likevel favoritten. Minner og inntrykk blir til skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Opplagene er små, 25 – 35 eksemplarer. Stub trykker alle bildene sine selv, noe som gir alle en original kvalitet.

Stubs bilder karakteriseres av hans bruk av sterke farger og kontraster. Etter hvert ble de abstrakte bildene preget av konturer av fjellandskap, dette ofte med enkle og klare linjer for å få fram det ville og vakre i naturen. 

I en del av hans siste linoleumssnitt har han tatt inn enkle konturer av mennesker, og man kan se hvordan figurene leker seg i fargene.