stafett på staffeli

stafett på staffeli

Roger Brendhagen

Foto: Eli Odden


Dette kan sees på biblioteket på Dombås februar - mars 2024

Havørn i snøstorm


Fotograf: Roger Brendhagen
Vinnerbilde i Dovrefjell Fotoforums årskonkurranse 2003, fritt motiv.
Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedmarken. Med sine over 300 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og har vært Nikon Ambassadør i snart femten år, først som «Nordic Ambassadør» - og fra sommeren 2020 ble han utnevnt til «Global Ambassadør». Roger er leder i Norske Naturfotografer / NN.
Han har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. I mars 2020 ga han ut sin første bok – og en stor separatutstilling med motiver fra Antarktis.
Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto – workshop i Mongolia, Sri Lanka, India, Kenya og rundt om i Norden. I tillegg holder han mellom åtti og hundre foredrag i året. Når Roger ikke er ute og reiser er han å finne på Dovrefjell – et eldorado for en naturfotograf! Han har fotografert mye i disse fjelltraktene de siste atten årene, og flyttet opp dit i mai 2020.
Roger sitter i juryen i flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.